fbpx

CSALÁDI HÁZ, BALATONKENESE

A Balaton északi partjára, Balatonkenesére terveztük az épületet. A telek intenzíven lejtős és egy völgy irányába, erőteljes panorámára tekint. Az épület tömegét az ingatlan felső részére helyeztük, a megérkezés is fentről történik. Az „L” alakú alaprajz átöleli a terület legérdekesebb részét. Az alaprajzi elrendezést meghatározta a panorámára történő tájolás, a fő rendeltetésű helyiségek is ebbe az irányba néznek. Szükséges volt az épülettömeget a terepre illeszteni, a földbe nyomni. Ezen az oldalon a mellékhelyiségek (kamra, fürdő, wc, gépészet) kerültek kialakításra. A megjelenést meghatározza a tömegalakítás, az izgalmas tetőszerkezet és terasz lefedés.

PROJEKT INFORMÁCIÓK:

Tervezés: 2023-2024

Kivitelezés: 2024

Építész tervezők:

Gál Róbert, Bodnár Andrea

Statikus tervező:

Kecskeméti Orsolya

Gépész tervező:

Hrustinszky Tamás

Elektromos tervező:

Zentai Csaba